Hvis du er med i en forening, så kender du sikkert det med at man tit står og mangler penge til indkøb af noget udstyr, afvikling af forskellige aktiviteter eller andre vigtige ting.
Det kan være hårdt arbejde at tjene disse penge hjem til foreningen. Det kan gøres ved at sælge forskellige ting, afvikle forskellige aktiviteter eller ved at søge fonde.
Men hvordan søger man fonde, og hvordan får man succes med at få søge fonde? Hvis du selv har forsøgt at søge fonde, oplever du sikkert tit at du får en masse afslag? I såfald kan du gøre nogle ting for at øge dine chancer for at få succes. Læs herunder og få nogle gode råd til hvordan du bedst søger danske fonde.
Find de rette fonde
Du kan spare rigtig meget tid og arbejde ved at finde frem til de rette fonde. De rette fonde er de fonde der støtter formål som passer til din forenings projekt.
Mange danske fonde modtager en stor bunke ansøgninger som du med det samme kan give afslag da de slet ikke passer ind i formålsparagraffen for fonden. Tilbage sidder de så med nogle få ansøgninger som de så kan tage fat på.
Så gør dig selv den tjeneste at læse fondens fundats (som formålet kaldes) grundigt igennem og vurdér grundigt om det formål du skal søge til, passer ind. Gør den ikke det, så lad være med at bruge din og deres tid på at sende en ansøgning til dem.
Hold ansøgningen kort og præcis
De fleste fonde modtager en kæmpe stor bunke af ansøgninger. Der er rigtig meget materiale der skal læses igennem og det tager lang tid. Er din ansøgning meget lang og for ukonkret, så øges risikoen for at din ansøgning bliver lagt hen i stakken ”læses senere”. Herfra er det slet ikke sikkert at den nogensinde bliver læst, andet end for at finde adressen hvortil afslaget skal sendes.
Enhver ansøgning til en fond bør kunne holdes nede på 1 side A4. Ligesom i de tv-programmer hvor iværksættere på 1 minut skal forklare kapitalfonde hvorfor de skal skyde penge i deres virksomhed. Ligeså klart bør du forklare hvorfor fonden du søger skal give dig de penge som du søger om.
Er der så forskellige krav til oplysninger der skal med i ansøgningen (regnskab, budget, baggrund) eller anden baggrundsviden, så må det følge med som et bilag, som de kan læse efter at de er blevet interesseret i dit projekt på den første side.
Lad os foretage en gratis projektvurdering og få vores vurdering af dit projekts muligheder.
Det er helt gratis for dig at indsende dit projekt og få vores vurdering af mulighederne. Du skal blot udfylde en kort formular og uploade projektbeskrivelse!
Virkelig rigtigt og de to grundregler gælder vist også, når det kommer til jobansøgning. Det er i hvert nogenlunde samme skabelon jeg har skrevet størstedelen af mine ansøgninger efter.
Hej Kenneth
Ja, jeg tror også det er ret det samme med jobansøgninger. Der handler det vel bare om at udvælge de rette firmaer / jobs at søge.
Men oplever tit at jeg har set folk sidde og søge fonde og bruge meget tid på at skrive gode ansøgninger, men hvor de så sender dem til nogle fonde, som slet ikke støtter projekter som det der søges til. Det er jo bare spild af tid og kræfter.
Det overordnede er vel bare, at der ikke er nogen grund til at spilde tiden på noget man ikke er sikker på vil give en eller anden form for positiv respons – i begge tilfælde.
Og der har du fuldstændig ret i at en smule research på fonden eller virksomheden kan give dig en bedre idé om hvem det er du skriver til.
Jeg er også helt enig i, at man kommer længst med research, og især når det gælder fonde. Der findes nemlig så mange forskellige, og jeg er stor fan af ordsproget “kvalitet frem for kvantitet”.
Hej Steffen
Vi har aldrig prøvet at søge fonde, men er blevet opfordret til det, vi har en lille dreng med en livstruende sygdom og vil gerne søge om støtte til et projekt vi er igang med, men aner ikke hvordan eller hvor vi skal gøre det, kan du hjælpe os, vi er jo ikke en forening, bare en familie med store udfordringer. Mvh. Randi
Hej Randi
Det gør mig ondt at høre med din søn.
Send mig en mail på info@aktivfundraising.dk hvor du forklarer lidt om hvilken sygdom osv. Du behøver ikke gå i detaljer.
Så skal jeg prøve at give jer et par råd og forsøge at sende jer i den rigtige retning.
Desuden vil jeg opfordre dig til at hente min gratis e-bog med 10 tips til at skrive bedre fondsansøgninger. Du henter den ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev her: https://www.aktivfundraising.dk/10-tips-til-bedre-fondsansogninger/
Mvh
Steffen